Zorunlu Deprem Sigortası Dask
RİSKLERE KARŞI ÖNLEMİNİZİ ALIN
Zorunlu Deprem Sigortası (Dask) Fiyat Teklifi Al
▶ Dask Sigortası fiyatını gör
▶ Hasar Masraflarına Karşı Bütçeni Koru
► Bina (Daire) Bilgilerin İle Teklif Alabilirsin (Formu Doldur)
Zorunlu Deprem Sigortası (Dask)
DASK Sigortası Nedir?
Deprem ve deprem sonucu meydana gelen yangın, patlama, tsunami ve yer kayması gibi olaylar, doğrudan maddi zarara neden olabilir. DASK (Doğal Afetler Sigortalar Kurumu) Zorunlu Deprem Sigortası, bu maddi zararları sigorta poliçesindeki limitler doğrultusunda karşılar. Zorunlu Deprem Sigortası yaptırarak, ikamet ettiğin binayı tamamen veya kısmen zarar gördüğünde teminat altına alabilirsin. DASK sigortası yaptırmadığın durumda ise bu yardımdan yararlanman mümkün değildir.
DASK Hesaplama Nasıl Yapılır?
Dask hesaplaması “Zorunlu Deprem Sigortası Tarife ve Talimatı’na göre belirlenir. DASK primleri hesaplanırken ikamet ettiğin binanın yapı tarzı, inşa yılı, toplam kat ve daire yüz ölçümü gibi bilgiler belirleyici olur. Her konutun özelliğine göre farklı bir DASK ücreti belirlense de senin kendi konutun için ödemen gereken DASK fiyatı sigorta şirketine göre değişmez.
DASK Yaptırma İşlemleri Nelerdir?
İnternetten DASK sigortası yaptırma işlemleri oldukça kolay ve hızlıdır. DASK fiyatları, sigorta şirketlerine göre değişmediği için uzun araştırmalar yapmana gerek yok. Hemen DASK prim hesaplama işlemini yaparak sadece 2 dakikada Emaxsigorta.com.tr’den teklif alabilirsin.
Deprem sigortası yaptırma için;
• Kişisel bilgilerini,
• Eğer poliçen varsa ve yenileme yapıyorsan mevcut poliçe numaranı,
• Poliçen yoksa UAVT bilgisini(adres kodu)
• Konut özelliklerini girerek hızlıca teklif alabilirsin.
DASK Neleri Karşılamaz?
DASK sigortası deprem ve deprem sonucu oluşan yangın, tusunami, infilak ve yer kaymasının dışında kalan hasarları karşılamaz. Aynı zamanda deprem nedeniyle olmayan binanın kendi kusurlarından dolayı zamanla oluşmuş hasarları da kapsamaz. DASK’ın teminat dışında kalan zararları şöyledir: Enkaz kaldırma masrafları, kira mahrumiyeti, iş durması, kar kaybı, konuta alternatif olan iş yeri ve ikametgah masrafları, taşınır mal-eşyaların zarar masrafları, mali sorumluluklar ve benzeri durumlar nedeniyle ileri sürülebilecek zararlar, bedeni zarar ve vefat durumu, manevi tazminat talepleri için masraflar. Bu durumlar için DASK sigortası ödeme yapmaz.
Deprem Sigorta Fiyatları Ne Kadar?
Deprem sigortası fiyatları, konutun özeliklerine göre değişirken sigorta şirketlerine göre değişmez. Yani kendi evin için Dask fiyatı aldığında ödeyeceğin sigorta primleri şirketlere göre farklılaşmaz. Bu anlamda Dask ne kadar sorusunun en net cevabı, evinin özelliklerini girip teklif aldığında belirlenecektir. Binanın yapı tipi, kat sayısı, inşaat ruhsat yılı, bulunduğu il/ilçe gibi özellikler Dask fiyatının belirleyici unsurlarıdır.
DASK Sigorta Bedeli Hesaplanırken Meskenin Metrekare Esası Nedir?
Dask sigorta bedeli hesaplanırken meskenin metrekaresi için bir bedel belirlenir. Betonarme yapılar için metrekare bedeli 7.769 TL, diğer yapı tarzları için 5.179 TL olarak resmi gazetede yayımlanmıştır. Bu metrekare bedellerine göre Dask hesaplaması yapılır.
DASK hangi Hasarları Ne Kadar Karşılar?
Deprem, binanda maddi zararlara neden olabilir. Bu durumda eğer DASK sigortan varsa, zarar masrafının %2’sinin üzerindeki tutarlar deprem sigortan tarafından karşılanır. Örneğin bedeli 100 bin TL olarak belirlenen bir konutta 2 bin liraya kadar olan hasarı sen ödersin, üzerindeki zararı ise DASK karşılar. Zorunlu Deprem Sigortası, sadece deprem sonucu meskenin gördüğü zararı karşılar. Yani evindeki eşyalar buna dâhil değildir. Eşyalarını korumak için ayrıca konut sigortası yaptırabilirsin.
DASK yaptırdığında binanın farklı bölümleri ayrı ayrı teminat altına alınır. Bu bölümleri aşağıda görebilirsin:
• Temeller
• Ana duvarlar
• Bağımsız bölümleri ayıran ortak duvarlar
• Bahçe duvarları
• İstinat duvarları
• Tavan ve tabanlar
• Merdivenler
• Asansörler
• Sahanlıklar
• Koridorlar
• Çatılar
• Bacalar
• Yapının yukarıdakilerle benzer nitelikteki tamamlayıcı bölümleri
DASK Kimin Adına Yapılır?
Zorunlu Deprem Sigortası, kiracı tarafından kendi adına yaptırılamaz. Kiracı, Zorunlu Deprem Sigortasını "Sigorta Ettiren" sıfatıyla, ev sahibi adına yaptırabilir. Her durumda tazminat, tapuda “Hak Sahibi” olarak belirtilen kişiye ödenir.